Autor Subiect: Readaugare user  (Citit de 3767 ori)

0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Deconectat Just_in

• Full Member
  • Popularitate: +0/-0
  • Gen: Bărbat
    • Forumul Facultatii de Geografie si Geologie
Readaugare user
« : Marţi 16 Mai 2006, 03:25:28 »
  Un user si-a sters contul.. si pe forum in dreptul mesajelor apare ca vizitator. Daca el e revenit asupra deciziei si vrea sa ramana cu userul respectiv si cu mesajele scrise inainte de a sterge contul ce pot sa fac ca sa il adaug?
 Dintr-un backup am luat userul si l-am adaugat in baza de date dar se pare ca nu revine pe forum cu mesajele pe care le avea inainte.. se creaza un user paralel.. cu statisticile dinainte dar fara mesaje.

SMF România

Readaugare user
« : Marţi 16 Mai 2006, 03:25:28 »

Deconectat SGC_romania

• Full Member
  • Popularitate: +0/-1
    • StarGate Romania
Raspuns: Readaugare user
« Răspunde #1 : Marţi 16 Mai 2006, 10:01:00 »
da...ai incercat sa il inregistrezi tu?
din admin?

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
Re: Readaugare user
« Răspunde #2 : Marţi 16 Mai 2006, 10:06:46 »
Mesajele pastreaza un camp care se numeste "posterName" dar NU mai au fieldul ID_MEMBER.

Trebuie lansata o comanda de genul:

update {prefix}messages set ID_MEMBER = 1348 where posterName="numeMembru"

(1348 trebuie inlocuit cu id-ul membrului).
« Ultima modificare: Marţi 16 Mai 2006, 10:26:07 de către viulian »

Deconectat Just_in

• Full Member
« Răspunde #3 : Marţi 16 Mai 2006, 11:25:34 »
asta la fiecare mesaj in parte?

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #4 : Marţi 16 Mai 2006, 11:55:51 »
:)

Este o comanda SQL, care o scrii in phpmyadmin (sau cum te conectezi tu la baza de date)..

Ce face este ca seteaza field-ul ID_MEMBER [la valoarea ce i-o specifici tu] pentru toate documentele din tabela cu mesaje care au posteName="numeMembru",
Adica se descurca singur sa modifice doar la mesajele care trebuie..

Cauta in phpmyadmin un buton SQL si acolo o sa te lase sa scrii comanda asta, apesi GO si gata. Ai grija sa pui valorile corecte! (adica account name si nu visible name, si ID-ul contului recuperat).

SMF România

« Răspunde #4 : Marţi 16 Mai 2006, 11:55:51 »

Deconectat Just_in

• Full Member
« Răspunde #5 : Marţi 16 Mai 2006, 18:02:27 »
Comansa SQL:

UPDATE {prefix}messages SET ID_MEMBER =77 WHERE posterName = "raven2rose"
MySQL zice: 

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '} messages set ID_MEMBER =77 where posterName="raven2rose"' at line 1

Cred ca ai scris ceva gresit sau poate ai uitat ceva  ;D

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +46/-6
    • SMF România
« Răspunde #6 : Marţi 16 Mai 2006, 18:15:52 »
ia lasa-l tu asa sa se invete minte :) sa nu se mai joace cu butoanele.
si preventiv pentru tine ai putea sa bifezi acolo in admin panel delete user must be aproved by admin ca sa verifici si tu cine si ce vrea
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat Just_in

• Full Member
« Răspunde #7 : Marţi 16 Mai 2006, 18:32:55 »
asta am si facut.. ms pentru sugestie oricum  ;D

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
Re: Raspuns: Readaugare user
« Răspunde #8 : Marţi 16 Mai 2006, 19:56:47 »
Comansa SQL:

UPDATE {prefix}messages SET ID_MEMBER =77 WHERE posterName = "raven2rose"
.....
Cred ca ai scris ceva gresit sau poate ai uitat ceva  ;D

Ha! :) N-am gresit eu.. tu trebuie sa inlocuiesti acel {prefix} cu ce prefix ai dat cand ai facut tabelele in baza de date. Am dat si eu generic, ca sa stii sa inlocuiesti, daca puneam lovetime_messages (cum e la mine) era mai confuz [sau cel putin asa am crezut].
E posibil sa nu ai prefix, si atunci lasi doar messages.

S-ar putea sa ai mici problemute si cu numarul de posturi ale omului, dar iti explic dupa cum se face. Vezi ca acel UPDATE o sa-ti zica la final "XX rows affected" sau ceva in genu asta. Atatea posturi are raven2rose. Si alea trebuie puse in row-ul lui din baza de date, daca difera de ce e acolo.

Later Edit:

Prefixul e bun daca de exemplu cei de la hosting iti ofera doar o baza de date. Atunci pui prefix db1, db2 sau ce vrei, asta e adaugat in fata la numele tabelei, si in final poti avea mai multe forumuri in aceiasi baza de date, caci fiecare are prefixul lui unic.
« Ultima modificare: Marţi 16 Mai 2006, 19:58:58 de către viulian »

Deconectat Just_in

• Full Member
« Răspunde #9 : Marţi 16 Mai 2006, 20:24:42 »
  Am reusit..gresala a fost a mea nu mi-am dat seama de ai vrut sa zici prin {prefix}...  la baza de date el este smf_.... asa cum apare la instalare nu mi-am pus problema sa-l schimb... nici nu as avea de ce :)
  In legatura cu posturile da.. mi se pare ca sunt mai putine decat ar fi normal..

Am si o curiozitate.. rezolvarile la problemele asta le stii pentru ca ai trecut si tu prin ele, din experienta (am inteles ca forumul tau este din 2004) sau cauti rezolvarea pe moment?
 Probabil ca o sa spui "din fiecare cate putin"   ;)

SMF România

« Răspunde #9 : Marţi 16 Mai 2006, 20:24:42 »

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #10 : Marţi 16 Mai 2006, 21:25:53 »
Majoritatea le stiu ca am trecut prin ele... La mine pe forum unde sunt multe orgolii (adica fiind un forum sentimental e foarte usor ca o replica sa faca pe cineva sa se simta respins, etc, lumea mai pleaca, unii se intorc, si cumva ca sa ii fac sa ramana le ofer sa le aduc posturile vechi inapoi :) ).

Dupa cum vezi si tu lucrurile nu sunt grele.. E drept ca am facut Automatica, si (fara modestie 0:-) ) am lucrat cu o gramada de limbaje de programare (cumva toate sunt la fel, toate scriu pe ecran, toate citesc de la tastatura, toate comunica pe internet, toate scriu in fisiere - deci trebuie sa simti flow-ul si cum e normal sa fie lucrurile facute).
Si dupa aia e usor. E clar ca totul e in baza de date, si e clar ca daca te uiti acolo la un mesaj al unui user disparut o sa te "loveasca" faptul ca ID_MEMBER este 0, si te mananca sa incerci sa pui de mana 77, si pac vezi ca apare ca apartinand unui user. Evrika! Si apoi te gandesti ca stai ca pot sa fac un mic Update de SQL (ca stii si cum merge in mare sql-ul ca poti sa faci update-uri ceva de genu - seteaza campul X la 93 pentru toate inregistrarile care au campul Y = "x") - si gata s-a rezolvat.

Ce mi-a placut mai dedemult a fost o zicala: "cine e nevoit sa intrebe, nu este indreptatit sa i se raspunda." care pe mine ma prinde foarte bine. Nu ma deranjeaza sa raspund, ca si eu am invatat tot cautand si citind pe net :) deci daca ai probleme intreaba (zicala mi-o pretind doar mie, eu daca am probleme mai repede caut in surse/baza de date raspunsul).

Deconectat Just_in

• Full Member
« Răspunde #11 : Miercuri 17 Mai 2006, 00:26:41 »
 E adevarat ca multe chestii le descoperi singur si probabil alea nu o sa le uiti si tot ele te duc la altele si tot asa.. eu sunt inca un novice si ajutorul imi prinde foarte bine.. plus ca zicala ta viulian se aplica oriunde.
 Eu folosec de aproximativ 4 luni smf-ul imi place ca este foarte maleabil poti face orice modificari vrei la el.. am instalat si unul de proba pe care "ma joc".. instalez tot felul de chestii, fac modificari, dupa care daca sunt bune la aplic si la big brother  ;D .
 Multumesc, succese  ;)

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #12 : Miercuri 17 Mai 2006, 09:13:24 »
Multumesc si eu :)

Iti recomand sa cauti pe net cateva tutoriale de SQL precum si de php. Te vor ajuta mult daca vrei sa modifici tu forumul si sa vezi ce si cum.. (macar SQL ca sa intelegi cum functioneaza comunicarea si interactiunea cu baza de date).

Deconectat Just_in

• Full Member
Raspuns: Re: Raspuns: Readaugare user
« Răspunde #13 : Sâmbătă 27 Mai 2006, 14:22:44 »

S-ar putea sa ai mici problemute si cu numarul de posturi ale omului, dar iti explic dupa cum se face.

userului ii apar 10 posturi in minus..  cred ca sunt cele pe care le-a scris in intervalul dintre stergearea contului si momentul cand i-am dat mesajele inapoi..
(ca sa intelegeti.. si-a facut un nou cont cu aceleasi date imediat dupa ce a sters contul initial)

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #14 : Sâmbătă 27 Mai 2006, 15:03:16 »
Deschizi cpanel-ul la userul lui (pui un query de genul

SELECT * from {prefix}members where ID_MEMBER=XXXXX

(XXXXX e id-ul userului) si o sa-ti gaseasca o singura persoana. Si editezi acolo numarul de posturi.

SMF România

« Răspunde #14 : Sâmbătă 27 Mai 2006, 15:03:16 »