Autor Subiect: Cum feresc de indexare un subforum?  (Citit de 2574 ori)

0 Utilizatori şi 2 Vizitatori pe acest subiect.

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
  • Popularitate: +0/-0
Cum feresc de indexare un subforum?
« : Miercuri 04 August 2010, 03:05:38 »
Salutare,
Folosesc un SMF 1.1.11. si ma intereseaza cum sa fac "invizibil" pentru pentru orice web Browser un subforum? Forumul este deschis vizitatorilor, insa am creat o zona de discutii doar pentru membri VIP si as vrea ca aceasta zona sa fie privata.
Va intreb daca este posibil deoarece am intalnit problema asta pe un alt forum, nu SMF, la un Search pe Google. Mi l-a afisat ca rezultat, am incercat sa il deschid dar nu mi-a permis accesul ca nu eram membru insa cand am intrat cu "In cache" am putut vizualiza intreaga pagina. Cum pot evita acest lucru pe un SMF?
Orice idee este binevenita.
Multumiri anticipate!

SMF România

Cum feresc de indexare un subforum?
« : Miercuri 04 August 2010, 03:05:38 »

Deconectat -=[Vyorel]=-

• SMF Free Helper
  • Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +51/-7
  • Gen: Bărbat
  • I LOVE SMF
    • Xerom Zone Community
  • SMF Version: SMF 2.0.2
Re: Cum feresc de indexare un subforum?
« Răspunde #1 : Miercuri 04 August 2010, 10:27:28 »
Fa-l invizibil pentru vizitatori.

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #2 : Miercuri 04 August 2010, 13:52:43 »
Si este suficient? Oricum el este vizibil doar pt membri VIP dar ti-am spus ce situtatie am intalnit: Google-ul indexase pagina pe care am gasit-o la un simplu search. Cand am vrut sa o deschid mi-a spus ca nu o pot vedea nefiind membru. M-am intors in Google si am dat "In cache" si mi-a deschis-o. Nu mi-a venit sa cred. Are cineva vreun subforum privat sa faca proba la ceea ce spun eu?

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +46/-6
    • SMF România
« Răspunde #3 : Joi 05 August 2010, 16:01:56 »
foloseste .htaccess
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #4 : Vineri 06 August 2010, 18:20:54 »
foloseste .htaccess

Ai putea sa detaliezi? In fisierele htaccess (attachments si Packages) sunt urmatoarele linii de cod:
<Files *>
Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from localhost
</Files>
Ce anume sa modific si pe care din ele?
Merci si scuze pentru insistenta dar problemele astea de "intimitate" ma cam depasesc?

SMF România

« Răspunde #4 : Vineri 06 August 2010, 18:20:54 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #5 : Vineri 06 August 2010, 21:26:05 »
sorry, am gresit nu .htacces ci robots.txt este fisierul in care trebuie sa umbli

cu htaccess le interzici accesul la tot site-ul/forumul
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #6 : Vineri 06 August 2010, 22:09:36 »
sorry, am gresit nu .htacces ci robots.txt este fisierul in care trebuie sa umbli

cu htaccess le interzici accesul la tot site-ul/forumul

Ceva de genul: User-agent: *
Disallow: /index.php?board=6.0*
unde "index.php?board=6.0" este pagina pe care vreau sa o ascund. Este suficient?
Mai trebuie protejat si altceva ce imi scapa mie?
« Ultima modificare: Vineri 06 August 2010, 22:14:46 de către emonbusiness »

Deconectat aligaby

• Free Helper
  • Hero Member
  • Popularitate: +26/-2
    • Prieteni Pescari
« Răspunde #7 : Sâmbătă 07 August 2010, 11:56:32 »
Daca in acea sectiune VIP nu au acces vizitatorii atunci nici spiderii de la motoarele de cautare nu vor putea intra pentru a indexa !

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #8 : Sâmbătă 07 August 2010, 12:42:02 »
Daca in acea sectiune VIP nu au acces vizitatorii atunci nici spiderii de la motoarele de cautare nu vor putea intra pentru a indexa !
Am inteles asta. Dar cred ca vorbim la nivel teoretic.
Verifica si tu si vezi daca imi scapa ceva:
Cautam ceva pe Google: "decizia nr 2376 din 6.05 2010"
(http://www.google.ro/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aro%3Aofficial&channel=s&hl=ro&source=hp&q=decizia+nr+2376+din+6.05+2010&meta=&btnG=C%C4%83utare+Google)
Este vorba de rezultatul celor de la smartgeneration.ro . Dau click pe rezultat (http://www.smartgeneration.ro/viewtopic.php?f=656&t=20480&start=60) si imi cere sa ma loghez. Nu am cont si nici nu ma intereseaza sa imi fac.
Ma intorc la rezultatele din Google si dau In cache (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PtZs5l0mQOgJ:www.smartgeneration.ro/viewtopic.php%3Ff%3D612%26t%3D20480%26start%3D60+Decizia+nr.+2376+din+6.05.2010&cd=7&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a) si surpriza, imi afiseaza pagina cu discutii.
Conform ceea ce imi spui tu, nu ar trebui sa poata facea asta, deoarece acea pagina este accesibila doar membrilor.
Cum este posibil asa ceva?
Pe mine ma intereseaza sa evit o astfel de situatie. Se poate trezi vreun membru ca isi scrie acolo problemele si la un search pe Google sa apara toate mesajele.
Stiu ca pot parea insistent dar incercati sa o priviti ca pe o provocare si nu se stie niciodata cand poate fi utila si altcuiva.
Multumesc ca ma suportati!
« Ultima modificare: Sâmbătă 07 August 2010, 12:45:02 de către emonbusiness »

Deconectat aligaby

• Free Helper
  • Hero Member
    • Prieteni Pescari
« Răspunde #9 : Duminică 08 August 2010, 10:04:08 »
1. Acel forum a fost deschis vizitatorilor si cache-uit de google. Chiar daca ulterior acea sectiune a fost inchisa, google a pastrat totusi in cache acea zona a forumului.
2. Administratorul forumului e posibil sa fi creat o regula in htaccess prin care sa permita doar spiderilor motoarelor de cautare sa vada acele sectiuni.

Si acest forum are o sectiuni vizibile doar membrilor, ex: "Traduceri în limba română". Daca vei face o verificare cu google vei vedea ca acesta nu vede aceste sectiuni.

SMF România

« Răspunde #9 : Duminică 08 August 2010, 10:04:08 »

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #10 : Duminică 08 August 2010, 10:37:49 »
1. Acel forum a fost deschis vizitatorilor si cache-uit de google. Chiar daca ulterior acea sectiune a fost inchisa, google a pastrat totusi in cache acea zona a forumului.
2. Administratorul forumului e posibil sa fi creat o regula in htaccess prin care sa permita doar spiderilor motoarelor de cautare sa vada acele sectiuni.

Si acest forum are o sectiuni vizibile doar membrilor, ex: "Traduceri în limba română". Daca vei face o verificare cu google vei vedea ca acesta nu vede aceste sectiuni.
Thx aligaby! Admin imi sugera sa lucrez cu robots.txt pentru a ascunde de indexare pagina respectiva. Am cautat pe net si am creat un fisier cu urmatorul continut User-agent: *
Disallow: /index.php?board=6.0*
. Va intreb pe cei care aveti mai multa experienta daca este suficient sa exclud de la indexare doar pagina in cauza sau ar mai fi si alte sectiuni pe care ar fi indicat sa nu le fac publice din motive de securitate?
Multumesc anticipat!

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #11 : Marţi 10 August 2010, 00:32:27 »
deci, fisierul robots.txt este facut pentru a controla accesul spiderilor intr-un site web.
problema este ca el nu este mandatory, adica robotii nu sunt obligati sa respecte ce scrii tu acolo; dar cea mai mare parte a spiderilor, sa-i numim sideri buni respecta acel fisier. o mica parte, spiderii rai, asiatici de obicei, nu respecta acel fisier si nu ai cum sa-i impiedici decat prin accesare cu parola.

acuma, in cazul tau, acel forum a fost deja vizibil pentru google (un spider bun) deci chiar daca introduci tu reguli in robots.txt exista sansa ca regulile sa nu fie citite.
insa daca schimbi numarul forumului in baza de date (pentru a se schimba linkurile web) si pui reguli clare in robots.txt, plus interzici accesul vizitatorilor sansele ca google sa mai intre acolo sunt sub5%.
problema apare daca vrei sa afisezi reclame de la google ads userilor in timp ce citesc/scriu subiecte in acel forum; prin google adsense totul se indexeaza la momentul afisarii paginii, indiferent de regulile tale sau de access pentru vizitatori, deoarece google adsense functioneaza dupa ce pagina a fost generata deci afisata.

sper ca te-am lamurit cat de cat, sorry stau f rau cu timpul liber
Free your mind!

Deconectat emonbusiness

• Newbie
  • *
« Răspunde #12 : Marţi 10 August 2010, 10:11:43 »
deci, fisierul robots.txt este facut pentru a controla accesul spiderilor intr-un site web.
problema este ca el nu este mandatory, adica robotii nu sunt obligati sa respecte ce scrii tu acolo; dar cea mai mare parte a spiderilor, sa-i numim sideri buni respecta acel fisier. o mica parte, spiderii rai, asiatici de obicei, nu respecta acel fisier si nu ai cum sa-i impiedici decat prin accesare cu parola.

acuma, in cazul tau, acel forum a fost deja vizibil pentru google (un spider bun) deci chiar daca introduci tu reguli in robots.txt exista sansa ca regulile sa nu fie citite.
insa daca schimbi numarul forumului in baza de date (pentru a se schimba linkurile web) si pui reguli clare in robots.txt, plus interzici accesul vizitatorilor sansele ca google sa mai intre acolo sunt sub5%.
problema apare daca vrei sa afisezi reclame de la google ads userilor in timp ce citesc/scriu subiecte in acel forum; prin google adsense totul se indexeaza la momentul afisarii paginii, indiferent de regulile tale sau de access pentru vizitatori, deoarece google adsense functioneaza dupa ce pagina a fost generata deci afisata.

sper ca te-am lamurit cat de cat, sorry stau f rau cu timpul liber
Thx! Incep sa ma lamuresc cam cum este cu spiderii si cu robots.txt. Scuze daca par cam insistent insa cand apare cate o problema de genul asta nu prea imi vine sa o las balta dupa cateva incercari. Am sa mai caut si eu pe net si poate deschidem chiar un topic despre spideri, robots si indexare. Cred ca ar putea interesa si pe altii.

Deconectat aligaby

• Free Helper
  • Hero Member
    • Prieteni Pescari
« Răspunde #13 : Vineri 13 August 2010, 23:32:20 »
1. http://www.robotstxt.org/
2. Verifica din google webmaster tool daca conditia respectiva este corecta, eu cred ca e incorect scrisa !

Deconectat stefan

• Newbie
  • *
  • SMF FAN
    • Miniauto
  • SMF Version: SMF 1.1 10-16
« Răspunde #14 : Joi 26 August 2010, 16:09:30 »
emonbusiness,

eu am creat niste "camere private", cu acces selectiv al userilor.

pur si simplu le-am definit ca grupuri noi de useri, si am selectat manual acei useri care au dreptul sa vada/scrie in acel grup
Ne-am adunat aici ca sa fim mai multi:Forum Miniauto
www.miniauto.ro

SMF România

« Răspunde #14 : Joi 26 August 2010, 16:09:30 »