Autor Subiect: Un nou modul SEO in lucru...  (Citit de 3593 ori)

0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Deconectat viulian

• Full Member
  • Popularitate: +0/-0
  • Gen: Bărbat
    • Hex.Ro
Un nou modul SEO in lucru...
« : Luni 03 Iulie 2006, 19:11:12 »
Salut!

Lucrez la o modificare pentru SEO pentru forumuri (atat smf 1.0 cat si smf 1.1). Am facut ceva progrese, am scris "coaja" cum ar veni..

Rugamintea este daca ati putea testa acest link: http://www.hex.ro/forum/index.php?board=6.0
Este un board deschis pentru guest - nu trebuie sa aveti cont ca sa postati.. Se pot pune si atasamente (in limita data de forum). As vrea sa stiu daca reusiti sa dati de erori si sa-l faceti sa crape :).

Multumesc
« Ultima modificare: Miercuri 16 August 2006, 03:17:06 de către viulian »

SMF România

Un nou modul SEO in lucru...
« : Luni 03 Iulie 2006, 19:11:12 »

Deconectat SGC_romania

• Full Member
  • Popularitate: +0/-1
    • StarGate Romania
Raspuns: Daca ati putea va rog sa testati acest link..
« Răspunde #1 : Vineri 07 Iulie 2006, 00:31:30 »
sry viulian....:D
la mine a mers bine....
a stat un pik s-a gandit dar apoi l-a postat

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +46/-6
    • SMF România
« Răspunde #2 : Vineri 07 Iulie 2006, 05:53:20 »
si la mine
am incercat si eu vreo 2, 3 operatii si a mers ok; e adevarat cu viteza dar poate e si chestie de net
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
Re: Daca ati putea va rog sa testati acest link..
« Răspunde #3 : Vineri 07 Iulie 2006, 07:58:14 »
Multumesc :)

Ideea mea e mult mai simpla decat a celor care au scris acel SMFSEO. Adica ei au modificat radical toate sursele forumului - absolut toate - un approach care se practica in programare cu foarte multa vreme in urma. Dezavantajele, si de aceea a fost abandonata ideea - este ca legi modificarile de o singura versiune, iar daca va trebui un security patch la un moment dat si cei de la SMF decid sa modifice putin ceva - astia trebuie din nou sa modifice toate sursele la SMFSEO si userii nu vor putea trece pe versiunea noua pana nu modifica si ei, samd...

Ideea mea este un interceptor care e separat de forum - el primeste toate requesturile de URL-uri si e responsabil sa forwardeze requesturile catre forum si sa intoarca raspunsul (chiar si eventualele cereri de redirect) catre browser.
Un soi de proxy de fapt - care in momentul cand intoarce raspunsul catre browser modifica linkurile sa arate frumos si care are grija ca eventualele cereri care le primeste sa le forwardeze inapoi la forum in felul in care forumul stie sa le raspunda.

In felul asta logica de translatare a linkurilor este in exteriorul forumului - si va merge pentru orice versiune de SMF.

Eu am facut acest proxy in php (e un script) care deocamdata e responsabil de pasarea URL-urilor, fara sa le faca beautify.
Am identificat 2 probleme pana acum:
1. ghilimelele si apostroafele din textul topicurilor apar escape-uite (adica daca cineva posteaza cu apostroafe, astea vor fi randate cu \' in loc de ' simplu).
2. functia de backup a forumului nu functioneaza - caci acolo e o mica sparla facuta de cei de la SMF care doar trimit un header ca vine fisierul si apoi vine fix .tar.gz-ul octet cu octet. Orice altceva este send http request, wait for page, send page back to client after beautify. Acum proxyul tre sa il fac sa fie in stare sa paseze direct octetii care ii vin de la forum catre browser fara sa mai astepte sa ii citeasca pe toti.
Un dezavantaj la punctul 1 e ca nu pot trimite mesaje private deoarece, din cauza caracterelor " escape-uite, username-ul (destinatarul) soseste la forum cu tot cu " in nume, si forumu tipa ca nu exista userul respectiv.

In principiu merge.

Pasii urmatori sunt:
- sa rezolv problema 1.
- sa ma gandesc cum e cel mai bine sa fac functia de translatare
- sa vad cum rezolv cu permanent redirecturi (adica nu as vrea modificari radicale in .htaccess - acolo doar sa am o sg. linie care daca e activata sa forwardeze toate requesturile catre index.php catre proxy de fapt). Si daca comentezi acea linie, forumul sa ramana sa functineze standalone.

Va multumesc pentru testare - am scos adineaori proxyul pana rezolv cele 2 probleme si probabil la urmatorul next release o sa va rog din nou sa testati..

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #4 : Sâmbătă 08 Iulie 2006, 06:50:45 »
bun, bafta
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

SMF România

« Răspunde #4 : Sâmbătă 08 Iulie 2006, 06:50:45 »

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #5 : Vineri 14 Iulie 2006, 23:17:10 »
Incet, incet, am ajuns sa fac render:

E facuta partea de afisare, dar doar pentru linkurile de genul

index.php?topic=XXXX.0

Partea de transformare de la numele topicului inapoi la index.php?..... nu e facuta. De fapt muuuulte mai sunt de facut, dar incet incet le fac :)
« Ultima modificare: Vineri 14 Iulie 2006, 23:20:46 de către viulian »

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #6 : Sâmbătă 12 August 2006, 13:17:19 »
Am mai facut ceva progrese.
M-am gandit la modalitatea de conversie din link-ul de SMF intr-un link Google candysh.

Proxy-ul, cand va servi pagina intoarsa de forum - se va apuca si manari linkurile care sunt trimise la user. Apoi cand primeste un request, daca e din acela manarit - atunci reconverteste inapoi.
Cum nu pot folosi numele topicului drept cheie unica (poti avea mai multe topicuri cu aceleasi nume - unii useri nu cauta) - trebuie sa pun parametru separat.

Cam asa va fi.. (nu e pe forum inca, mai am de lucru - conversia am facut-o separat pe niste fisiere de test).

http://www.lovetime.ro/community/index.php?topic=3042.from1155332296;topicseen

devine:

« Ultima modificare: Sâmbătă 12 August 2006, 13:22:32 de către viulian »

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
Re: Un nou modul SEO in lucru...
« Răspunde #7 : Miercuri 16 August 2006, 03:18:42 »
Am terminat de facut progreeeseleee :)

Cel putin UN MARE PAS e ca merge in productie pe celalalt domeniu care il am eu : http://hex.ro/forum

De exemplu link-ul :

http://www.hex.ro/forum/Test_Board/index.php?a=board&id=6&bp=0

duce catre boardul cu id 6 care se cheama Test_Board. E drept ca am carat in dreapta URL-ului tot ce trebuie, DAR apare "Test Board" in link!

Un post arata in genul:

http://www.hex.ro/forum/De_testat_stai_romanesti/index.php?a=topic&id=14&tp=0

(s-ar putea sa nu mearga link-ul de mai sus ca nu stiu daca rezista, fiind in board de testat).

Rugamintea este sa postati si voi topicuri noi in Test Board si sa vedeti daca merge :)
Ce mai e de facut... ca browseru sa primeasca automat un redirect catre noul url ca sa motoarele de cautare.
Si testat evident pe SMF 1.1 RC2 - da la ora asta sunt prea obosit ca sa mai fac deploy..
« Ultima modificare: Miercuri 16 August 2006, 08:44:43 de către viulian »

Deconectat remaker

• Newbie
  • *
    • Muzica si videoclipuri
Raspuns: Un nou modul SEO in lucru...
« Răspunde #8 : Miercuri 16 August 2006, 21:10:08 »
Ideea ta este foarte buna ;) Bv.
dar imi spui si mie ce rost are daca nu o folosesti la maxim, ma refer in combinatie cu mod_rewrite...

Eu cred ca nu are rost ca url sa arata cum arata acum la tine: http://site/forum/board_name/?a=board&id=6&bp=0 (mi se pare chiar mai rau decat originalul asa).

Baga un mod_rewrite si atunci ai dat lovitura.. sa arata ceva de genu :
http://site/forum/board_name-BOARDID/ 

Oricum , bv!

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #9 : Miercuri 16 August 2006, 21:16:11 »
Pai nu exista doar board id - sau de fapt nu stiu daca asta vrei sa spui...

Adica un link poate arata ceva de genul : index.php?board=20.100#topicseen.new sau ceva in genu :) deci nu e suficient doar board id-ul..

Sunt cateva alternative pentru a evita incarcarea url-ului (de exemplu sa incarc <FORM> -ul cu parametri multi pentru fiecare link si sa-i citesc de acolo) sau sa salvez un cookie baban din nou, cu toate.. Da' mi se pare ceva mai complicat.

Ce am vrut sa obtin e sa apara "board name" sau "topic name" in link. si browserul (sau robotii) sa primeasca redirecturi catre noile linkuri.. Asta nu se intampla insa :D deocamdata. Da mai bibilesc la el...

SMF România

« Răspunde #9 : Miercuri 16 August 2006, 21:16:11 »

Deconectat izua

• Newbie
  • *
« Răspunde #10 : Marţi 22 August 2006, 18:09:32 »
interesant modul, VIulian :)
Nu sunt impatimit smf - am folosit phpbb prea mult timp - dar cand o sa trec pe el, asa ceva o sa fie sigur util.

Am si eu o intrebare - cum se face SEO in afara de rescrierea URL-ului? Un mod_rewrite de apache mai stiu si eu, dar mai departe sunt 0..

izua

Deconectat viulian

• Full Member
    • Hex.Ro
« Răspunde #11 : Marţi 22 August 2006, 18:13:02 »
Multumesc :)

Despre discutii de SEO in general - cred ca e mai potrivit acest topic: http://www.smf.ro/index.php/topic,116.0.html

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #12 : Marţi 31 Octombrie 2006, 16:12:48 »
intrebare:
am observat/vazut ca modul googleboots and spiders ultima versiune, zic ei cei ce l-au facut, modifica url cu session id si altele astfel incat sa nu mai apara probleme la indexarea de catre google.
il foloseste, l-a incercat careva?
se leaga de ce incercati sa rezolvati aici?
Free your mind!