Autor Subiect: Cum convertesc baza de date la UTF 8???  (Citit de 283 ori)

0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Deconectat DRAGOS2012

• Newbie
  • *
  • Popularitate: +0/-0
  • Gen: Bărbat
Cum convertesc baza de date la UTF 8???
« : Vineri 03 Februarie 2012, 23:59:19 »
Am transferat forumu acum ceva timp de pe un domeniu pe altul, iar acum am problema caci nu-mi apar diacriticele, si am inteles tot de aici ca trebuie sa convertesc baza de date la UTF8.
Imi poate explica cineva cum fac asta??? Multumesc  :smiley:

SMF România

Cum convertesc baza de date la UTF 8???
« : Vineri 03 Februarie 2012, 23:59:19 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +46/-7
    • SMF România
Răspuns: Cum convertesc baza de date la UTF 8???
« Răspunde #1 : Sâmbătă 04 Februarie 2012, 17:33:30 »
ai in settings o optiune
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat DRAGOS2012

• Newbie
  • *
« Răspunde #2 : Sâmbătă 04 Februarie 2012, 23:19:43 »
Nu prea inteleg unde la setting, as vrea o detaliere ca sa ajung unde trebuie  :smiley:

Deconectat -=[Vyorel]=-

• SMF Free Helper
  • Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +51/-7
  • I LOVE SMF
    • Xerom Zone Community
  • SMF Version: SMF 2.0.2
« Răspunde #3 : Luni 06 Februarie 2012, 15:02:03 »
In Admin/Maintenance/Forum Maintenance/Database gasesti acolo o optiunie Convert HTML-entities to UTF-8 characters. Dai acolo si astepti pana e totul gata, iar in fisierele de setari ale forumului (Settings.php si Settings_bak.php) gasesti o linie, banuiesc ca exact asa:
$db_character_set = 'iso';
Inlocuieste linia aia cu asta:
$db_character_set = 'utf8';
Iar acum la fisierele de limba (engleza sau romana) trebuie sa instalezi packul ce foloseste caracterele UTF-8.

Deconectat DRAGOS2012

• Newbie
  • *
« Răspunde #4 : Luni 06 Februarie 2012, 17:38:01 »
Am incercat toate metodele, treaba a stat asa: eu am instalat prima data forumul pe un host gratis, apoi mi-a fost mutat de cei de la firma hostului achizitionat, si au fost probleme, mi se bloca, nu mi se incarca corect, am modificat si aceste probleme, apoi au ramas niste probleme nu pot incarca avatare la profil pe forum imi spune ca directorul nu permite scrierea desi e setat cu 777, am incercat si cu 755, vad ca tot nu merge. Apoi am instalat UTF8 pt diacritice, iar problema e ca diacriticele apar doar in scrisul forumului, in articole ele nu apar ca diacritice ci un fel de simboluri care inlocuiesc diacriticele, dar repet in forum, in scrisul lui apare, dar nu si in articole scrise de mine si asta e problema de nu inteleg???? Cunoaste cineva o astfel de problema??? ma poate ajuta???

SMF România

« Răspunde #4 : Luni 06 Februarie 2012, 17:38:01 »

Deconectat -=[Vyorel]=-

• SMF Free Helper
  • Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +51/-7
  • I LOVE SMF
    • Xerom Zone Community
  • SMF Version: SMF 2.0.2
« Răspunde #5 : Luni 06 Februarie 2012, 22:16:44 »
Zici ca ai webhosting cu plata, la astea nu ar trebui sa existe problema cu permisiunile la fisiere, cel putin eu nu am intalnit asa ceva pe un webhosting cu plata.

Te sfatuiesc sa faci un backup la baza de date si la cateva fisiere din forum (care le folosesti, gen logo, atasamente, etc), sa le stergi complet din FTP si sa instalezi alt forum nou pe o baza de date noua (la pasul 5 de la instalare, vezi tutorialul asta ai o obtiune acolo sa convertesti direct baza de date pe caracterele UTF-8) , iar apoi sa importezi baza de date veche in cea noua.

Dupa asta, poti incerca iar sa instalezi fisierele de limba cu caracterele UTF-8.

Deconectat DRAGOS2012

• Newbie
  • *
« Răspunde #6 : Marţi 07 Februarie 2012, 04:59:35 »

Acesta e mesaju care ma tot bantuie ca sa zic asa, cand incerc sa incarc un avatar la profilul meu dar si la ceilalti utilizatori la profilele lor. Care o fi cauza.
Am expus poza ca mesajul poate fi inteles...