SMF versiunea 2.0.* > Modificari
Cum convertesc baza de date la UTF 8???
DRAGOS2012:
Am transferat forumu acum ceva timp de pe un domeniu pe altul, iar acum am problema caci nu-mi apar diacriticele, si am inteles tot de aici ca trebuie sa convertesc baza de date la UTF8.
Imi poate explica cineva cum fac asta??? Multumesc :smiley:
Tweet
admin:
ai in settings o optiune
DRAGOS2012:
Nu prea inteleg unde la setting, as vrea o detaliere ca sa ajung unde trebuie :smiley:
-=[Vyorel]=-:
In Admin/Maintenance/Forum Maintenance/Database gasesti acolo o optiunie Convert HTML-entities to UTF-8 characters. Dai acolo si astepti pana e totul gata, iar in fisierele de setari ale forumului (Settings.php si Settings_bak.php) gasesti o linie, banuiesc ca exact asa:
--- Cod: ---$db_character_set = 'iso';
--- Sfărşit cod ---
Inlocuieste linia aia cu asta:
--- Cod: ---$db_character_set = 'utf8';
--- Sfărşit cod ---
Iar acum la fisierele de limba (engleza sau romana) trebuie sa instalezi packul ce foloseste caracterele UTF-8.
DRAGOS2012:
Am incercat toate metodele, treaba a stat asa: eu am instalat prima data forumul pe un host gratis, apoi mi-a fost mutat de cei de la firma hostului achizitionat, si au fost probleme, mi se bloca, nu mi se incarca corect, am modificat si aceste probleme, apoi au ramas niste probleme nu pot incarca avatare la profil pe forum imi spune ca directorul nu permite scrierea desi e setat cu 777, am incercat si cu 755, vad ca tot nu merge. Apoi am instalat UTF8 pt diacritice, iar problema e ca diacriticele apar doar in scrisul forumului, in articole ele nu apar ca diacritice ci un fel de simboluri care inlocuiesc diacriticele, dar repet in forum, in scrisul lui apare, dar nu si in articole scrise de mine si asta e problema de nu inteleg???? Cunoaste cineva o astfel de problema??? ma poate ajuta???
Navigare
[#] Pagina următoare
Mergi la versiunea completă