Autor Subiect: Eroare open_basedir  (Citit de 4209 ori)

0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Deconectat costi80

• Newbie
  • *
  • Popularitate: +0/-0
Eroare open_basedir
« : Marţi 20 Martie 2007, 03:20:51 »
The converter detected that your host has open_basedir enabled on this server. Please ask your host to disable this setting or try moving the contents of your phpBB2 to the public html folder of your site.

Ce inseamna acest lucru?

SMF România

Eroare open_basedir
« : Marţi 20 Martie 2007, 03:20:51 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +45/-5
  • Gen: Bărbat
    • SMF România
RĂŁspuns: Eroare open_basedir
« Răspunde #1 : Marţi 20 Martie 2007, 05:31:18 »
inseamna exact ce zice. probabil hostul tau are setat un director default in care te baga automat la orice cerere de browser si nu da voie sa fie accesate fisiere de acolo in mod direct altele decat index.html/php/shtml

trebuie sa muti forumul intr-un director de pe site care sa permita accesul direct la fisiere.
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat costi80

• Newbie
  • *
« Răspunde #2 : Miercuri 21 Martie 2007, 09:47:25 »
Am rezolvat respectiva problema, dar tot pot converti. Acum imi apare mesajul "Unable to find the settings for phpBB2. Please double check the path and try again."

La Path to SMF am scris: /home/pronosti/public_html/forum (asa s-a setat automat)

Baza de date de phpbb - doar datele, nu si structura, (de pe myforum) am pus-o in directorul unde am forumul si anume "forum".

La Path to phpBB2 am scris /home/pronosti/public_html/forum. Apoi
/home/pronosti/public_html/forum/phpbb_db_backup.sql

In amebele cazuri am primit mesajul de sus. Unde gresesc?
Mersi.

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #3 : Miercuri 21 Martie 2007, 15:29:46 »
pai nu asa se face
converterul trebuie sa acceseze direct baza de date nu un backup al acesteia.

ca regula generala:
ambele baze de date trebuie sa fie pe acelasi server, cu acelasi utilizator mysql
ambele forumuri trebuie sa fie in pe acelasi server in directoare diferite /phpbb si /smf de ex
converterul are nevoie de access direct la settings.php din smf si la config.php sau cum se cheama fisierul de configurare din phpbb

Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat costi80

• Newbie
  • *
« Răspunde #4 : Joi 22 Martie 2007, 01:22:08 »
Multumesc de raspuns.
Am mai inaintat putin. Am facut un forum phpbb pe server la mine si am pus toata baza de date de pe myforum (m-a ajutat un prieten. A intrat in mysql admin si a umblat acolo, a facut tabele, el stie...dupa ce s-a chinuit putin, a reusit). Asadar acum am forumul la adresa mea, adica aici http://www.pronosticsportiv.ro/forum1/.
Dupa aceea am instalat pe server forumul smf si il am la adresa http://www.pronosticsportiv.ro/forum
Am pus cele doua fisiere de convertire in http://www.pronosticsportiv.ro/forum (unde este smf-ul) si am dat convert.php.

La path to SMF am scris" /home/pronosti/public_html/forum
iar la
Path to phpbb2 am scris: /home/pronosti/public_html/forum1
Cind am bagat parola nu a mai recunoscut-o (ieri a mers sa folosesc parola pe care am setat-o eu de la instalare). Mi-a aparut mesaj sa ma uit in settings.php si a mers cu cea de acolo. Dupa ce am bagat parola si am dat continue a aparut
"Sorry, the database connection information used in the specified installation of SMF cannot access the installation of phpBB2. This may either mean that the installation doesn't exist, or that the MySQL account used does not have permissions to access it.

The error MySQL gave was: SELECT command denied to user 'pronosti_smf1'@'localhost' for table 'phpbb_users'
"

In acest caz, unde este greseala? A schimbat ceva prietenul meu prin baza de date de la phpbb si de aceea nu merge?

SMF România

« Răspunde #4 : Joi 22 Martie 2007, 01:22:08 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #5 : Duminică 25 Martie 2007, 17:54:57 »
userul pronosti_smf1 nu are drepturi date pe baza de date phpbb ci probabil doar pe cea smf.

"or that the MySQL account used does not have permissions to access it" scrie clar in mesajul de eroare.
Free your mind!