Autor Subiect: php 2 smf  (Citit de 6997 ori)

0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.

Deconectat SGC_romania

• Full Member
  • Popularitate: +0/-0
  • Gen: Bărbat
    • StarGate Romania
php 2 smf
« : Luni 13 Februarie 2006, 11:11:02 »
salut,
am un forum  phpBB 2.0.10 si vreau sa il mut pe SMF.
ce vreau sa stie este imi voi pastra structura adica mesaje,replayuri,useri forumuri...si tot ?
sau tre sa le zic la oameni sa isi faca un cont nou?
multumesc

SMF România

php 2 smf
« : Luni 13 Februarie 2006, 11:11:02 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Popularitate: +45/-5
    • SMF România
Raspuns: php 2 smf
« Răspunde #1 : Luni 13 Februarie 2006, 15:31:58 »
da, se pastreaza absolut totul, mesaje, forum, subiecte, useri, parole, etc....
eu am convertit cu succes un forum marisor, ceva de genul 6000 useri si 150.000 mesaje.
singurul lucru care depinde de vers de phpBB care o ai, sunt fisierele atasate. la unele vers se recupereaza corect, laaltele nu. depinde siu de vers de attach mod care o ai instalata

incearca sa dezinstalezi modurile care le ai pe phpbb inainte de a incepe conversia.
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #2 : Luni 13 Februarie 2006, 16:08:05 »
pai asta este unul dintre motivele ptr care avreau sa trec pe smf
daca vreau niste add-on ca fisiere atasate..tre sa stau  sa caut,
cel puntin smf vine cu ele deja instalate...
:)
care este ultima versiune de smf...ca am vazut smf 1.1 rc2,rc1 si eu am SMF 1.0.5.
este noua..veche?
multumesc...a vreau sa il pun pe serverul de la lx.ro

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #3 : Luni 13 Februarie 2006, 16:17:30 »
da, asa e, jumatate din mod din phpBB cel putin pe partea de admin, permisiuni si o parte din cele de facilitati sunt deja instalate in distributia de baza.
ultima vers amf este 1.1 RC2 insa nu stiu daca convertorul a fost updatat pentru aceasta vers.
insa sigur merge pentru 1.0.5, deci vei instala intai 1.0.5 si apoi daca vrei poti updata f usor la rc2

cam cat de mare este forumul phpBB actual? in orice caz baza de date smf va avea undeva la 55-60 % din cea phpbb.

cat despre lx.ro, nu ai probleme, smf nu este bazat pe frameuri deci nu ai probleme la instalare pe servere gratuite.
eu am instalat pentru cineva pe lx.ro si a mers ok.
unde este gazduit phpbb? tot pe lx? pentru a putea face conversia este necesar ca cele doua baze de date sa fie pe acelasi server.
Free your mind!
NU cereţi pe email sau mesaj personal soluţii la probleme care pot fi întrebate pe forum.

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #4 : Luni 13 Februarie 2006, 16:44:17 »
da..phpBB este tot pe lx.ro
nu este mare...am vreo 53 de useri si 1000 de mesaje...dar sunt mesaje....care au prioritate...
dar sa vezi ca eu am instalat pe xhost.ro...SMF 1.0.5 si daca ii dau up-date primesc aceasta eroare
Citat
Parse error: parse error, unexpected $ in /home/www/free/uv.ro/dudau.uv.ro/Sources/Subs-Package.php on line 477
stiu ca cei de la xhost.ro au functia de mail() dezactiva...dar de ce primesc eroara aceasta..
pace,
ps- este al doilea forum din viata mea pe care il fac si primul SMF...asa ca invat inca...:)

SMF România

« Răspunde #4 : Luni 13 Februarie 2006, 16:44:17 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #5 : Luni 13 Februarie 2006, 18:13:45 »
nu inteleg, ce update ii dai?

deci:
1. trebuie sa ai phpbb si smf 1.0.5 ambele instalate, in 2 baze de date diferite, sau aceeasi eventual, dar nu e indicat.
2. cauti pe site-ul oficial ultimul convertor de la phpbb la smf, vezi ca este unul si aici in sectiunea dwld, nu sunt sigur ca e cel bun
3. opresti phpbb temporar
4. faci conversia phpbb la smf, adica se scriu datele dintr-o baza in cealalta cu ajutorul scriptului ala.
5. verifici instalarea smf, cu userul tau, posturi de test, search, editezi profile, login, logout, etc....
6. daca cumva nu reuseste, vezi ca ai probleme, lasi asa, (si dai drumul din nou la phpbb ca sa nu stea lumea fara forum, convertorul nu face nimic la forumul phpbb, el ramane in starea de dinainte, nu se sterge nimic, ramane functional) si scrii pe aici ce probleme intampini
7. daca e ok, inseamna ca nu ai probleme si lumea ar trebui sa fie incantata de noul forum.
8. abia la sfarsit, dupa ce te obisnuiesti faci update la rc2 eventual, daca vrei.

bafta

la dimensiune aia, conversia ar trebui sa dureze undeva la 4-5 min max.
ai grija sa ai spatiu suficient sa nu ramai fara spatiu in timpul conversiei.
Free your mind!

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #6 : Luni 13 Februarie 2006, 21:53:12 »
pai daca intru in configurare...imi apare cu rosu....a aparut versiunea 1.0.6 te rugam sa faci up-date

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #7 : Marţi 14 Februarie 2006, 02:27:26 »
Acesta este mesajul pe care il primesc
Citat
You're using an outdated version of SMF, which contains some bugs which have since been fixed. It is recommended that you update your forum to the latest version as soon as possible. It only takes a minute!
Iar cand dau sa fac update il primesc pe acesta
Citat
2: file_put_contents() [<a href='function.file-put-contents'>function.file-put-contents</a>]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 80727 is not allowed to access /usr/home/webroot/lxro/vhosts/sgcromaniaforum.lx.ro/Packages/temp owned by uid 503
File: /usr/home/webroot/lxro/vhosts/sgcromaniaforum.lx.ro/Sources/Subs-Package.php
Line: 340
am resusit sa fac conversia...dar am tras o sperieturaca nu mi-am dat seama ca nu sunt logat si nu imi aparea decat o categorie....  :o ;D dar in rest este ok
a inca o intrebare...pot sa sterg fisierele de la phpBB sau nu?
iar daca da....exista vrun fisier pe care si SMF il foloseste?
Pace,

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #8 : Marţi 14 Februarie 2006, 15:42:58 »
despre mesajul de eroere, e ok, nu e problema la forum, problema e la lx. e o iditenie aia cu safe mode, pe care numai tontii o folosesc.
din pacate nu vei putea face download la modificari direct de pe alte site-uri. oricum sunt multe hosturi care se comporta la fel chiar si dintre cele cu plata.
trebuie sa le dlwd tu pe computer si sa le urci apoi cu ftp. si abia apoi sa le instalezi cu package manager.
eu zic sa il testezi vreo 2, 3 zile, sa vezi cum si daca functioneaza ok, daca se pot loga utilizatorii, daca totul merge fest si abia apoi sa stergi ce e dephpbb.
nu exista fisiere comune si nici tabele in baza de date comune.
teoretic poti sa il stergi imediat, si sa il si uiti. o sa vezi cva smf este mult mai atractiv.

bafta.

PS: 1. doar o mentiune; vad ca ai activat verificarea de email; cum te astepti sa primeasca lumea email cu link de verificare daca lx nu permite trimiterea de email?
      2. trimite simie pe email convertorul folosit, si de la ce versiune de phpbb ai trecut, sa il pun in sectiunea de dwld ca fiind unul sigur.
« Ultima modificare: Marţi 14 Februarie 2006, 15:51:53 de către admin »
Free your mind!

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #9 : Marţi 14 Februarie 2006, 16:41:01 »
pai pe phpBB imi trimitea e-mailul de verificare!!
ptr ca lx.ro are activa functia de e-mail.
Citat
Pot rula scripturi PHP? Da.
Functia mail() este activa? Da, fiecare utilizator poate trimite pana la 51 de mesaje pe zi.

SMF România

« Răspunde #9 : Marţi 14 Februarie 2006, 16:41:01 »

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #10 : Marţi 14 Februarie 2006, 19:17:15 »
aha, deci permite pana la urma.
tu ziceai mai sus ca nu permite.
Free your mind!

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #11 : Marţi 14 Februarie 2006, 19:47:13 »
pai pe phpBB imi trimitea e-mailul de verificare!!
ptr ca lx.ro are activa functia de e-mail.
Citat
Pot rula scripturi PHP? Da.
Functia mail() este activa? Da, fiecare utilizator poate trimite pana la 51 de mesaje pe zi.
Ceea ce am scris mai este din FAQ-ul de la lx.ro
eu nu pot sa trimit nici un mesaj la useri.
deaceea nu cred ca ai primit mail-ul de confirmare.
dar am postat si pe forumul de suport de la lx.ro si mi-au spus ca au unele probleme cu functia mail(),doar ca nu am primit nici un mesaj oficial de la nici un admin decat de la un alt user.
acum astept sa vad ce se intampla.
Apropo.
Cum pot sa schimb sigla de la forum cea de sus dreapta SMF?

Deconectat admin

• Administrator
  • Hero Member
    • SMF România
« Răspunde #12 : Miercuri 15 Februarie 2006, 02:12:21 »
http://www........../Themes/tema ta/images/smflogo.gif

asta e logo, pui alta imagine in loc si e gata.

eu stiam ca nu merge deloc mail din php pe lx, ma intreb insa daca merge smtp.
ai un server smtp la dispozitie sa faci un test? daca nu ai si vrei sa incercam, fa un cont de test cu drepturi de admin pentru cateva ore si incerc eu pe serverul meu.
Free your mind!

Deconectat SGC_romania

• Full Member
    • StarGate Romania
« Răspunde #13 : Miercuri 15 Februarie 2006, 05:47:00 »
fsockopen() has been disabled for security reasons am incercat sa fac un nou account dupa ce am folosit serverul de smtp de la google.
userul la inregistrat dar nu am primit nici un email de confirmare.
edit: iar dupa ce am schimbat inapoi pe sendmail...am primit
« Ultima modificare: Miercuri 15 Februarie 2006, 05:50:29 de către SGC_romania »